Överpixlad, påklädd och könlös

Maxis The Sims 2 är alltid ett spännande spel att analysera. Det verkar råda väldigt delade meningar om huruvida det är ett bra spel eller inte - expediten på Game i Huddinge förlöjligade mig totalt när jag ville köpa en Sims-expansion, och hardcore-spelarna verkar anse att det är ett töntspel utan något spelmoment. Samtidigt diskuteras det med jämna mellanrum Sims i positiva ordalag på spelförbundet Sveroks irc-kanal.

Sims 2 är ett amerikanskt spel med en huvudmålgrupp på flickor i 13-årsåldern. Det kanske kan förklara delar av den dubbelmoral, som är utmärkande för en stor del av spelet.


I Sims får inga dåliga, omoraliska saker förekomma. Simmarna är könlösa, liksom Barbie och Ken, men det blev ändå moralpanik när simsspelare lyckades ta bort överpixlingen som blir när simmarna duschar eller badar nakna. När simmarna går på toaletten så har de alla kläder på, men är ändå överpixlade, för säkerhets skull.

Det finns självklart ingenting som heter sex i spelet. De könlösa simmarna utövar däremot ofta och gärna Myspys (eng. WooHoo). Att ha ett one nights stand eller en snabbis med en främling går inte, simmarna måste vara kära för att ha myspys. Samtidigt finns det simmar som har romantisk ambition - vilket går ut på att ligga runt så mycket som möjligt. En sim kan här ha som livsdröm att "ha 20 förhållanden samtidigt" eller för all del "ha myspys med 20 olika simmar".
Polygami i all ära, simmarnas naturliga tillstånd är dock att vara svartsjukt monogama och de blir rasande om de kommer på någon de själva haft myspys med med att så mycket som titta på en annan sim.
Självklart går det inte heller att mörda, våldta eller tortera andra simmar, men man kan få slå dem om de legat med ens kille (censurerat, såklart!). Det finns heller ingenting som alkohol i Sims, trots expansionen Nattliv, där flertalet nattklubbar serverar mixade fruktjuicer. Inte heller droger finns i spelet, trots den vattenpipsliknande såpbubbleblåsaren som gör simmarna blir höga och får dem att sväva omkring i taket.

Jag experimenterade lite med Sims för att se hur kinky jag kan få spelet. Självklart är incest tabu, men jag har lyckats få till följande släktträd:

Edith, Komei och Kim lever i ett polyförhållande. Alla älskar alla.
Edith och Komei har två söner - Dan och Elias.
Kim och Komei har en dotter - Inez.
Kim och Dan har en son - Leo.

Inez har alltså tre bröder, varav två är far och son till varandra. Och Dan har barn med en kvinna som bytte blöjor på honom som liten!


Nåja, nu ska jag spela vidare med Eliane, som har robotfetisch. Hon byggde en robot häromdagen, och har passionerat myspys med den under täcket på vinden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gästblogg: Hur man fördelar talutrymme kollaborativt, eller Hur man pratar som en tjej och gillar det

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till

"Lajvare gillar körsång och BDSM"