Mamelucker

Imorgon ska jag på neoburlesk kabaré med ett par av mina vänner, och på lördag är det Vändpunkter, 40-tals-teaterlajv i Uppsala. Jag håller på för fullt och leker och tittar på kläder, och det börjar kännas som att jag är på väg att nå ett mål i min vintagegarderob. Jag har nämligen en massa fina kläder. Häromdagen provade jag mig gladligen igenom följande fina plagg.
Strumpebandshållare, nylonstrumpor med söm, spetsunderkjol, linne, en swingklänning med stor cirkelkjol, svarta handskar, hatt med flor och snörkängor. Jag kände mig vansinnigt elegant.

Idag har jag funderat på hur denna eleganta ensemble skulle kunna tonas ner för att användas med framgång när jag spelar journalist på Vändpunkter, jag gräver omkring i min garderob efter en något mera nedtonad klänning. Har i alla fall hittat en proper blus och en annan hatt, utan flor.

Idag har jag också inhandlat ett par mamelucker, guds gåva till kvinnorna, för att slippa frysa ihjäl av glipan mellan strumpebandshållaren och nylonstrumporna. Dessutom hittade jag dem på Lindex och inte dyrt.

Bilder på hela härligheten kommer när min digitalkamera behagar samarbeta med mig igen. Förhoppningsvis. Jag känner mig hur som helst rysligt elegant. Vintagekläder har den effekten.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Jag använder inte ord som partner, men..."

Tvångskvinnligt. Om bisexualitet och relationer med män.

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till