Anka panka och utflykt i Delhin


Nu sitter jag på vårt rum i Amsterdam. Det är en sexbäddars sovsal högt upp i ett mycket smalt och gammalt litet hus. Vad vi inte visste om när vi bokade det var att det ligger mitt inne i the Red Light District. Vi bor granne med två coffeeshops och en sexbutik. Någon gata bort står det prostituerade i små skyltfönster, borstar håret, pratar i mobil och ser allmänt uttråkade ut. Det verkar förvisso inte som något toppenjobb.

Hamburg var en stad som vi tyvärr inte lyckades få något riktigt intryck av. Det regnade och var söndag, så alla butiker var stängda (undantaget, givetvis, sexshopperna på Reeperbahn). Det här med porrbiografer är lite som med Dekadance. När det är en eller ett fåtal personer som har någonting spännande och lite förbjudet eller kinky för sig, som att gå på porrbio eller klä upp sig i lackkläder, så är det spännande och lite kinky. När alla gör det, så att det är inte bara vanligt utan normativt, så är det plötsligt inte alls lika kul. Deka dissade vi i Stockholm på grund av ”du har för mycket vanligt tyg i dina kläder”-dörrvakten. Reeperbahn dissades enkelt eftersom det helt enkelt bara är så galet tråkigt. Likaså här i Amsterdam. När alla förväntar sig att du ska knarka, eftersom det här är Europas Delhin, där all den samlade synden finns, så är det ingenting lockande i att göra det.

I Hamburg hittade vi en penny store som sålde en flaska rött jordgubbsvin för 1.38 euro. Senare på Burger King försökte de ta samma summa av mig för en mugg varmt vatten. Europa Europa.

Jag fick i alla fall mitt varmvatten gratis av nästa gubbe som stod i kassan (vi satt på Burger King i säkert tre timmar). Med det tillredde jag ”Instant fried rice – just add water” och fick en ovanligt trevlig (billig) middag. Därefter hade det slutat regna, så vi satt i en park och drack vårt jordgubbsvin ihop med en ovanligt modig anka panka som hälsade på oss. Sedan blev det nattåg som var förvånansvärt bekvämt.

Amsterdam är rätt vackert och inte så stort har vi märkt, eftersom vi lyckats tillbringa en hel dag strövandes omkring på gatorna i stadskärnan (när man väl kommer ut ur Red Light). Igår blev jag stannad på gatan av en fransman som presenterade sig som professionell fotograf och gav mig sitt nummer. Sedan träffade Jojjo ett par lokalbor som drog med oss på bar, bjöd på Jägermeister och var trevliga, innan de helt snällt vandrade oss tillbaka till vårt hotell. Mycket gentlemannamässiga och trevliga.

Idag ska vi vara kulturella turister och gå på lite museum. Först ska vi nog söka upp en supermarket och handla frukost dock.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Jag använder inte ord som partner, men..."

Tvångskvinnligt. Om bisexualitet och relationer med män.

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till