Deutchland, Deutchland, über alles...

Idag sitter vi på ett fräscht och trevligt vandrarhem i i övrigt ganska sunkiga Östberlin. Vi dricker billigt kamomillte från receptionen och myser med ett segt men gratis internet. Och vi har tagit oss hela vägen upp från Nice, via Wien, och trivs rätt bra här på vårt sista stopp på resan.

Österrike var vackert. Efter tågresan genom Tyrolen kom vi till Wien och ett säreget litet hostel med statyer i farstun, mosaik på golven och helfigursspegel i duschen. Vi var på en fantastisk utställning med 1800-talskläder på Wien Museum, och strosade runt i stadskärnan bland Mozartkugeln och snökulor med Kaiserin Elisabeth i. Dag två i Wien ösregnade det dessvärre, så vi bekantade oss med Westbahnhof, åt nudlar och lyssnade på ett högljutt Achtung!, följt av spårinformation på tyska och ungerska minst tre hundra gånger. Tyvärr så glömde Jojjo sin kamera och jag mitt minneskort när vi skulle ut i Wien, så vill ni se hur det ser ut där så får ni åka dit själva. Det är dock värt ett besök, jag är lite ledsen att jag inte gjorde mer av mitt.

Det blev nattåg via Prag till Berlin. Mitt i natten blev vi väckta av en tjeckisk biljettkontrollant som tittade in i sittplatskupén, vrålade "Nationality?!", och sedan gick igen. Intressant...

Vi hittade också en amerikansk tågluffare med Lonely Planet-guiden "Europe on a shoestring" i sin ägo. Vi var tvungna att kika lite på vad den sa om Stockholm.
Södermalm: Centre of the alternative and creative scene of Stockholm. If you're looking for... say... a straight-edge vegan all ages punk club, this is where you'll find it! Pittoreskt värre.
Adressen till nämnda Kafé 44 fanns dock inte återgiven.

Imorgon ska vi nog ta och upptäcka Berlin lite bättre. Idag har vi hittat en lekplats, ett köpcentrum och en stor second hand-butik vid Alexanderplatz. Vem är den där Alexander?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till

Mediesverige och Missing stairs-problemet

Opt in, opt out