Har ni feminister inget bättre för er?

Jag försökte att diskutera hen och andra pronomen på Sveroks forum. Jag glömde bort diskussionen i ett par dagar och följaktligen fick jag läsa tre sidor "problemet med feminismen är att det är bittra kvinnor som inte har något bättre för sig" när jag kom ihåg den igen.

För två år sedan skrev jag en lång artikel i förbundets tidning Signaler (finns på ett bibliotek nära dig), om undersökningen som visat att vi är grymma på att använda oss av härskartekniker. Vi är faktiskt grymt bra på det! Och trots att jag trodde att det var någonting som de flesta vid det här laget är inlästa på och vet vad det innebär, och trots att jag trodde att smarta människor vet att man får större gensvar för sina åsikter om man inte briljerar med hur duktig man är på att smäda sin motståndare, så verkar det finnas rätt gott om rötägg som inte har fattat än hur korkat det faktiskt är.

Feminism handlar inte om att sitta och vara bitter och anal och peta i smådetaljer istället för att se de övergripande strukturerna. Däremot är det inte svårt att inse att även de små detaljerna faktiskt spelar roll. Om folk hela tiden refererar till den okände företagsledaren som "han" är det inte konstigt att folk föreställer sig just en man på posten. Det är därför som "varför så många företagsledare bär damunderkläder" faktiskt får folk att tänka i ett par sekunder.

Och ska man sitta och tala om för andra vilka detaljer de har rätt att peta i och vilka som är löjliga bagateller och lyxproblem, så är det så lätt att bara fortsätta med det.

Det är ju idiotiskt att svenska kvinnor driver frågor som ifall de ska få bada med nakna bröst. I mellanöstern får kvinnor inte gå ut på gatan utan att vara helt övertäckta! Och det är ju idiotiskt att feminister driver frågan om helt delad föräldraledighet, de brasilianska männen får ingen ledighet alls! Lika lön för lika arbete är ett lyxproblem när det finns kvinnor som inte får jobba alls. Och när folk försöker göra det straffbart att anta att stringtrosor och full = kåt och villig, så är det ju verkligen att först hitta på ett problem och sedan presentera en dum och mansförtryckande lösning.

Hur kan ni bara sitta och diskutera att ni vill ha bort ord som "kärringgöra", "framstjärt" och "karlakarl" ur språket, kvinnor? Skäms ni inte?!

---

Den söta kvinnan på bilden heter Ampelfrau och bor i Dresden. Givetvis finns hon i en gammal östtysk manlig version (som också är söt och heter Ampelmann) också.
Jag gillar att älta könsneutralt språk och har gjort det förut här och här.Länk

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Jag använder inte ord som partner, men..."

Tvångskvinnligt. Om bisexualitet och relationer med män.

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till