Tänk med livmodern och slipp hjärtinfarkt

Genom Johanna Sjödin hittade jag det här. Relationsexperten Eva Rusz talar i TV4 om att jämlikheten i förhållanden leder till ökade skilsmässor, kriminalitet och att dagens kvinnor dör i hjärtinfarkt eftersom de förväntas prestera lika bra som män. Om vi fortsätter såhär kommer mänskligheten helt enkelt att dö ut.Länk

Det är alltid lika fascinerande och skrämmande med folk, som försöker försvara kärnfamiljsnormen med näbbar och klor. Det räcker liksom inte med att de flesta (skulle jag tro) fortfarande skaffar barn ihop med en partner som de lever i en heterosexuell, monogam kärleksrelation med. Det borde ju vara alla som gör så. Jämställda relationer, öppna förhållanden, ensamstående föräldrar och regnbågsfamiljer är ju ett hot mot den trygga familjen. Och framförallt ett hot mot barnen!

Och så är det så märkligt att man använder sig av argumentet "barnens bästa" för att förklara att kvinnans plats är i hemmet, och att det inte är bra för henne att konkurrera och göra karriär på samma nivå som männen. Istället för att se det enkla faktumet att nästan alla barn har två föräldrar. Och att det bara är tyska kristdemokrater som tror att vi svenskar är förstörda av att ha tillbringat stora delar av vår barndom bland andra barn att leka med och pedagogiskt utbildade människor som tyckte om att jobba med oss.

"Tvärtemot moderna teorierna menar Rusz att våra familjer, samhället och relationer kommer att dö ut om kvinnor ska göra karriär på männens villkor."

Åh nej, vi kommer alla att dö! Tillbaka till spisen, kvinna!
Det är ett under att Eva Rusz får behålla sitt jobb...

Kommentarer

får förresten gratta

idag fira gammalkalendariska orthodoxa Sta Anna, Jesu Kristi mormor, så grattis på namnsdagen

Populära inlägg i den här bloggen

"Jag använder inte ord som partner, men..."

Tvångskvinnligt. Om bisexualitet och relationer med män.

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till