Hur tänkte de nu?

I och med att jag har en förkärlek för kläder och försöker att inte spamma Jeu de rôles med den, så har jag en användare på klädsajten minoutfit.se, där det går att beskåda mig i baddräkt med kjol, pälsmössa och volangklänningar. Det är en underbar sajt där modebloggerskor kan bedöma varandras smak och stil, och rösta ned allt som inte innehåller leggings. Det jag saknar mest är i och för sig ett forum, jag tror att det här med kläder och stilbloggande vore så mycket mer givande om folk diskuterade kläderna också.

När man laddar upp en outfit på Min Outfit fyller man i vad man har på sig: plagg, märke och pris, ett efter ett. Märke är viktigt men pris frivilligt. Jag behöver alltså inte skylta med att de flesta av mina klänningar kostar runt hundralappen om det nu finns bloggare som ser ned på sådant.

Idag läste jag användarvillkoren för första gången och blev förvånad. Mycket förvånad faktiskt. Mest över den här passagen:
" Bidrag du skickar in får inte innehålla:
1. Andras musik, bilder, fotografier eller liknande utan bara dina egna
2. Namn, fotografier eller teckningar på personer som inte först sagt ja till att förekomma i ditt bidrag och till att förekomma i detta sammanhang
3. Företagshemligheter

4. Reklam eller annan kommersiell information

5. Varumärke, firma eller annat kännetecken
6. Förtalande eller förolämpande uppgifter

7. Uppviglande uppgifter
8. Hets mot folkgrupp
9. Barnpornografi
(...)"

Hur tänker man på en sajt vars huvudsyfte är att folk ska visa upp sina kläder och ange vilket märke och vad de kostade, samt bli bedömda för sin utmärkta smak, när man samtidigt har i användarvillkoren att kommersiell information, varumärken, firma och andra kännetecken är förbjudna? Tänkte man alls?

Beskåda mig i pälsmössa, baddräkt med kjol eller volangklänning!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Gästblogg: Hur man fördelar talutrymme kollaborativt, eller Hur man pratar som en tjej och gillar det

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till

"Lajvare gillar körsång och BDSM"