Centerpartiet och vänsterspökena

Vad är det med de små allianspartierna och att bli tämligen desperata såhär ett år före valet. Göran Hägglund har lekt populistretoriker och värnat om Verklighetens Folk (som jag vid det här laget är så trött på att jag funderar på att köpa hem en bag-in-box och joina rödvinsvänstern).

Och Centerpartiet är om möjligt ännu mer desperata. Var fick de plötsligt luft ifrån? Och varför slänger de ur sig en massa dumheter på löpande band?

Som det underbara uppmärksammandet av Berlinmurens fall, kampanjen "Varning för röd gubbe" - som går ut på att smutsa ner Vänsterpartiet och sprida rädsla för kommunister. Asfint. De har också satt ihop ett regeringsförslag som jag lätt skulle rösta på om det gick att rösta på regeringen. Med små röda gubbar över alla vänsterpartister så att vi direkt ska kunna se att här är kamraterna från VPK.

Det är rätt illa att folk försöker använda Ryssen Kommer som argument mot allt vänster om Socialdemokraterna. Ja, Vänsterpartiet har varit fullt av revolutionära kommunister. Moderaterna har varit anti allmän rösträtt, barnbidrag, a-kassa och för dödsstraff. Centerpartiet diggade rasbiologi och att skydda den svenska folkstammen mot mindervärt utländskt inflytande. För länge sedan.

Ola Larsmo skriver i DN att Centerpartiet borde sopa rent framför sin egen dörr först. Jag håller med.

Eller så kan alla försöka ta dagens politiska debatt för vad den är idag, och inte för vad våra riksdagspartier gjorde för 60 år sedan.

Kommentarer

Göran Hägglund? Han som skrifvit en p i-k bok om huru romanförfattare skrifva historier?
Ursäkta en gg till, har Sverige skickat soldater till Kabul, eller?
Samtidigt som V fortfarande vill stänga friskolor (ha de sagt ngt godt om hemskolning jag missat?)!
Ursäkta, förlåt, förlåt ... jag tänkte på Göran Hägg
och hans Författarskolan

Men allvarligt: C vill ha qvar svenskar i Kabul, V vill afskaffa friskolor? Hvilken rödgrön röra!

Populära inlägg i den här bloggen

Feministiska preventivmedel

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till

Mediesverige och Missing stairs-problemet