Ameh kom igen nu...

Den senaste veckan har bloggosfären varit fullt engagerad i diskussionen om kvinnors sexuella makt. (Tanja skriver mycket och länkar till andra). Lustigt nog har diskussionen spridit sig också till min nördvänskapskrets, som diskuterat för fullt om att det är mycket lättare för tjejer att få ragg, att tjejer kan spela på sin sexualitet för att få fördelar etc.

Men grejen är väl att det fortfarande handlar om att det är snygga tjejer som kan spela på sitt utseende för att få fördelar. Tanja skriver att om tjejerna som inte fått till det skulle sänka kraven, typ att motparten ska vara attraktiv, bra i sängen och lukta gott, så skulle de ha mycket lättare att få till det. Men detsamma måste väl ändå sägas gälla killarna som inte får till det?

Jag har träffat på en och annan kille som suttit och beklagat sig över att han inte kunnat ta kontakt med tjejer, eller ragga på tjejer, eller att tjejer inte gillat honom. I begreppet tjejer har dock inte nördflickorna i bekantskapskretsen riktigt räknats in, utan det är söta tjejer det handlar om. Vi som också har mittbenor, konventströjor och inte heller har duschat på två-tre dagar är ju inte så läskiga att prata med. Men någon kvinnlig sexuell makt? Pah... försök att vinka med ögonfransarna och få en kille att köpa en jolt åt dig? Funkar det? Nej.

Andra killar jag träffat på har ställt oerhört höga krav på att deras kvinnor ska vara attraktiva och kvinnliga, utan att ställa upp på så värst höga krav själva. En kille jag dejtade en gång skällde på mig för mina ludna armhålors skull. Så fick man faktiskt inte se ut som tjej. Själv hade han självklart kroppshår.

Även om det kanske är en kvinnlig fördel att kunna flörta sig till drinkar, uppvaktning och att en stark karl i närheten ska hjälpa en med sin tunga väska, så är det definitivt en manlig fördel att kunna begränsa sin hårvård till dubbeldusch och borste en gång i veckan, att ha sköna men fula kläder och att kunna njuta av snacks och läsk utan att tänka på figuren. Försöker man som tjej att ta sig samma fördelar, så får man också finna sig i att inte ha kvar den där legendariska sexuella makten som antifeministerna gormar om. Priset för att försöka vara en av grabbarna (alltså någon som de vågar prata med), är ju att inte kunna vara en "kvinna" samtidigt. I alla fall inte bli behandlad som en.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Jag använder inte ord som partner, men..."

Tvångskvinnligt. Om bisexualitet och relationer med män.

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till