Vad hände med sossepressen?

Jag trodde att det var allmänt känt att Aftonbladet är en fristående socialdemokratisk tidning. Det var den när jag gick i gymnasiet och hade mediekunskap på schemat. I den beskrivningen trodde jag att det skulle ingå att åtminstone vara positivt inställd till Socialdemokraterna.

Fast efter Mona Sahlins förstamaj-tal dök den här kolumnen upp på aftonbladet.se, med rubriken "Alla ska få höjd skatt". Alla utom pensionärerna, de sjuka och de arbetslösa då. Det är alltså alla som jobbar som ska få höjd skatt. Vi andra ingår inte i begreppet alla. Och liberala DN vinklade samma information som "Pensionärerna får sänkt skatt".

Idag kom Aftonbladet med löpsedeln "Så mycket dyrare blir öl, starkvin, snus och sprit om Mona Sahlin vinner valet". Rösta inte på Mona, barn, för då har ni inte råd att supa till under nästa mandatperiod.

Jag som trodde att Aftonbladet var en socialdemokratisk tidning.

Kommentarer

Xhakhal sa…
Aftonbladet är en socialdemokratisk tidning - men för en gångs skull tycker jag att de gör någonting vettigt och inte håller tyst om eventuella dumheter sossarna/Sahlin håller på med.

Det går att gilla sin mac men gnälla på apple, och vara fristående (nyckelordet är fristående) socialdemokratisk och gnälla på vad sossarna sysslar med.

Sedan att Aftonbladet är en fucking lol-tidning som inte vet vad de håller på med rent generellt och har blandat ihop journalistik med idioti, det är en helt annan sak. Men det går inte att påstå att de inte är en socialdemokratisk tidning bara för att de inte är positivt inställda till det sossarna -gör- just nu - oavsett hur puckade artiklarna är.

De där artiklarna du länkade till är nästan - men inte riktigt - på nivå med den artikel de hade om 'rollspelet' Magic the Gathering med LÄTTKLÄDDA krigare och trollkarlar, oh my think of the children bbq. Ibland undrar jag om det sker någon korrläsning alls på den där redaktionen :|
Anneli sa…
Det är ju bra att de rapporterar om sossarnas grejer, men det känns som att de vinklar det väldigt konstigt. När de slänger upp Sahlin-skräck på löpsedeln medan t.o.m. DN försöker hålla sig mera neutral blir jag lite konfunderad.

Expressen körde igår på tabeller: räkna ut hur mycket sämre ekonomi DU får om de rödgröna vinner valet. Det är knappast neutral eller röd nyhetsrapportering. Men Expressen är förlåtna. AB är det inte.
Anonym sa…
Bara för att de är vänsterriktade så kan de väl inte blåljuga. De skulle både Aftonbladet och sossarna förlora på. Det ÄR ju sant att alla kommer få hög skatt. Nån sorts integritet måste väl till och med Aftonbladet försöka behålla.

http://tobleronepolitik.com/

Populära inlägg i den här bloggen

"Jag använder inte ord som partner, men..."

Tvångskvinnligt. Om bisexualitet och relationer med män.

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till