...och socialmoderaterna att tacka för min analysförmåga?

Ursäkta, men det här är bland det roligaste jag har läst på länge. Särskilt som killen som länkade till artikeln på Facebook faktiskt verkar tro att det är ett bra debattinlägg.

Du har liberalismen att tacka för ditt liv.
Varför jag har det förklarar han faktiskt inte i artikeln, däremot beskriver han hur Socialdemokraterna har lett Sverige i fördärvet under de senaste åttio åren. Några axplock för att ni ska förstå retoriken:

Universitetsvärlden och dagspressen är en propaganda-kanal för gamla marxister som fortfarande vurmar för 68-vänstern och enigt önskar utropa att staten och kollektivet allena kan rädda oss från alla våra bekymmer. Efterkrigsgenerationen är bortskämd och blir kallad för gåsleverproletariat.

Socialdemokraterna har sedan femtiotalet drivit en politik som kan kallas Den östtyska modellen. Det vill säga en ekonomisk kamikaze-politik. Och när Bildt och gänget kom till makten i början av 90-talet fick
statlig verksamhet fick huggas med breda yxsvep för att på något sätt rädda vad som räddas kunde av ett sjunkande skepp
.

Ni fattar grejen. Med många målande metaforer om det hemska neo-marxistiska förfallet i socialdemokratins DDR-Sverige kommer man långt. Eller någonting. Men det bästa i hela artikeln är fan fotnoten. Den är fantastisk!

Artikelförfattaren anser nämligen på allvar att perioden då borgarna styrde Sverige på 70-talet och allt elände som hände då, går att skylla på socialdemokratin den också. Det är nämligen så att både Folkpartiet och Moderaterna, egentligen, är socialdemokrater de också.

En strålande uppvisning i ett briljant, liberalt, intellekt.

Kommentarer

Johan sa…
Socialdemokrati kanske man inte kan kalla det, men någon nämnvärd skillnad partierna emellan är det inte heller. Särskilt inte ur KLP:s perspektiv.
Anneli sa…
Tja, allt är ju relativt. Ur en väldigt nyliberal synvinkel kan jag tänka mig att alla partier i svensk politik är att betrakta som mer eller mindre socialistiska. Från den autonoma vänsterkanten ser sossarna ut att vara ett högerparti.

Men att först ägna artikeln åt att klaga på Socialdemokraterna och sen förklara att alla partier ingår i begreppet "Socialdemokraterna" - det funkar liksom inte.

Populära inlägg i den här bloggen

Gästblogg: Hur man fördelar talutrymme kollaborativt, eller Hur man pratar som en tjej och gillar det

"Lajvare gillar körsång och BDSM"

Samtycke: om gåvor och gummiband