Pinsam partiledarutfrågning

Idag kånkade jag och Rebecka in teven till vardagsrummet och kopplade in antennsladden för att kunna titta på SVTs partiledarutfrågning av Lars Ohly. Vi laddade upp med öl och chips och slog oss ner i tevesoffan. Och det var stundom rent pinsamt!

Som när programledaren Anna Hedenmo försökte med den billiga poängen, att fråga Ohly vad fotbollslandslagets tränare heter. När han svarat på frågan replikerar hon snabbt med "varför tar du för givet att jag menar herrlandslaget?". Kabam, poff, vänsterpartiet är inte så feministiska som de uppger sig vara... eller vad?

Och där satt vi i tevesoffan och tittade på varandra, himlade med ögonen och suckade tungt åt nivån på utfrågningen. Varefter utfrågningen kom in på ungdomsarbetslösheten, och fortsatte till kvoterad föräldraförsäkring med ytterligare dumma frågor. Typ "Lars Ohly, vill du tvinga kvinnor att avbryta amningen och lämna sina barn efter sju månader?"

Och nej, nej, jag orkar inte ens skriva något seriöst inlägg om varför den frågan var ett jävla stolpskott. Inte i kväll. Det kanske kommer någonting mer nyanserat när jag sett resten av partiledarutfrågningarna via webben. God natt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Jag använder inte ord som partner, men..."

Tvångskvinnligt. Om bisexualitet och relationer med män.

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till