2010 enligt Anneli

Eftersom jag i det här inlägget skrev att det var en övning inför den kommande årskrönikan, kanske det är lika bra att göra en sådan. Så, det här gjorde jag förra året:

Inledde året på en kulle i Sundbyberg. Blev full på champagne på tunnelbanan med Johan. Hamnade på en nyårsfest i Hagsätra med fantastiska lajvare. Skaffade en moleskine-kalender som skulle visa sig oumbärlig för att det här inlägget skulle kunna ta form. Fyllde 20 och bjöd hela släkten på linssoppa på mitt vardagsrumsgolv. Började läsa kandidatkursen i svenska på SU. Gick på Skeppis och dansade.

Läste språkvård och älskade det. Var på releasefesten för Granland 2. Misslyckades med att gå på burleskklubb, och drack öl istället. Firade ett år tillsammans med Hell. Skaffade gymkort. Satt i Sverok Stockholms styrelse. Började skriva en kandidatuppsats om pronomenet "hen". Gick på konversationskafé med Franska Föreningen och insåg att jag förstod det mesta.

Köpte nya glasögon. Svarta baskrar och te hemma hos Agnes i Tensta. Köpte spontant en sista minuten-charter till Turkiet och flydde den svenska vintern med Hell. Terve Terve! den vanligast förekommande frasen på gatorna i Alanya. Gick på en väldigt rosa 60-talsfest. Försökte lära mig dansa Lindy Hop med Julius. Lajvade i vitabergsparken och träffade bra människor. Blev utvald ur Sverok Stockholms styrelse. Såg Avatar på bio. Failade på att arrangera ett Elam-lajv när det andra paret i arrgruppen gjorde slut.

Led av bristande självdiciplin och motivation, och sökte upp studenthälsan. Tränade med en vän. Firade påsk. Scannade internet efter könsneutrala pronomen. Flyttade Sverok Stockholm till Kristineberg. Blev bjuden på Hermans av min ömma moder. Provade att vara modell för en dag på The Studio och blev retuscherat rödhårig. Gick i kyrkan. Sydde applikationer på Svarta Katten. Firade Valborg med Fredrik och Rebecka.

Demonstrerade med SAC och åt vegangryta med främmande människor. Blev färdig med kandidatuppsatsen. Satt mest hemma och skrev, och rände iväg och tränade. Drack te i Tensta. Var på en konstutställning i Norrtälje. Jag och Hell gjorde slut och livet hemma blev lite mer spänt. Inredde uteplatsen med växter. Blev bjuden på mat av Sverok. Lärde mig nålbindning. Såg Eurovision song contest.

Demonstrerade. Sverokade. Sommaren och utesäsongen började, hade picknick, snyltade på Stockholm med Mattlo, och drack öl med Sverokare. Fick B på Språk och Kön-tentan. Plågades av en blåsorkester och fick pengar av en stiftelse. Fikade med Rebecka och började leta gemensam lägenhet. Gjorde lite spännande vändningar i kompisrelationer. Kostymutförsäljning på Operan. Hängde med Klyka. Spelade på skuggsidan. Åkte till Helsingfors med min mamma. Provade Airsoft för tjejer. Åkte till Svärdsjö med modern och katterna.

Bjöd kamrat Hjalmar på kaffe på min uteplats och åt choklad med Jojjo. Hell kom hem från Island med en barnbok till mig. Chillade i Herräng med Johan och drack whisky. Det var helt sinnessjukt varmt ute. Pratade lajv med Stellan. Var kattvakt. Allmänt förälskad. Köpte högklackade skor. Badade, drack vin och badade mera. Fick en kinesisk solfjäder. Badade och drack mera vin. Träffade Leo. Såg Prideparaden och gick på fest i mustasch.

Flyttade till Flemingsberg med Rebecka. Hattfest, pizza och kartonger. Gjorde en väggmålning på Sverok Stockholms nya kansli. Medeltidsveckan med fantastiska Eva. Var nykter, träffade nymfer och utforskade the Bro Code. Såg Patriarkus minst fem gånger. Möblerade den nya lägenheten. Gick på burleskklubb. Började läsa religionshistoria och sexualpolitik. Klippte av mig håret.

Sverok Stockholm hade inflyttningsfest på kansliet. Träffade folk som skulle komma att prägla min vinter. Lagade veganmat och såg på the L Word med Clair. Gick på bio med Johan. Åkte till Söderköping på 25-årsfest och köpte en massa tyg på Korps. Lämnade blod, sydde hosor. Pitchforum på Lajvfabriken med Joakim och den fantastiska idén att arrangera ett muminlajv föddes. Misslyckades med att byta regering och valvakade hos Agnes. Gick med i Ung Vänster.

Demonstrerade mot rasism. Åt middag på Sjätte Tunnan och konstaterade att deras vegetariska inte är mycket att hänga i julgranen. Såg Mad Men. Tränade med Alex. Åkte ut till Moriaberg och pratade om lajv för ett gäng Studiefrämjandet-handläggare. Var mitt alter-ego, rödvinssocialisten kamrat Henriksson på fest i Solna. Var utan internet. Hörde Johanna Koljonen prata lajv. Äppelfest. Åkte på spontan weekendsemester till Köpenhamn med Rebecka.

Åkte på lajv med en hoper fantastiska tjänare. Blev avrättad, spred elamism och hade roligt. Hälsade på pappa med mina syskon och åkte till farmor. Det snöade. Pulsen sålde saffran för 10kr/paketet. Bakade bullar med Hell. Pratade mycket lajv. Allmänt förälskad. Lekte visionär med Sverok Stockholm. Var hög på livet i största allmänhet. Vann Sveroks Riksmöte i Nässjö. Var på en fantastisk tårtbuffé värdig Marie Antoinette på Grand Hôtel.

Pluggade sekter. Planerade bunkerlajv. Jobbade på Kapsylen. Spelade Munchkin. Pratade muminlajv. Åkte pulka med Rebecka och Oscar. Letade ny rumskamrat. Begravde en gammelmoster. Sydde snortighta medeltidskläder. Åkte till Uppsala och gick på julkonsert. Allmänt förälskad. Skaffade en ny rumskamrat. Gick på släktmiddagar. Firade jul i stillhet med mamma och lillasyster. Fick en cocktailklänning uppsydd. Besökte Nobelmuseum utan att titta. Besökte Nationalmuseum utan att titta. Fantiserade om hur mitt liv skulle göra sig som sitcom. Träffade fina Signe. Smidde episka planer om sängkojor och bibliotek. Avslutade året tillsammans med ett gäng fantastiska lajvare på en fest i Hagsätra. Var finklädd, full på champagne, hånglade mycket och var lycklig i största allmänhet.

Ungefär så.

Kommentarer

Anonym sa…
Oj, det var detaljerat! Så mycket skulle nog inte jag komma ihåg, men så är jag inte så noga med det där med kalender heller :-)
Agnes sa…
Spännande år! Jag blir lite sugen på att sätta ihop en egen :)

Populära inlägg i den här bloggen

Gästblogg: Hur man fördelar talutrymme kollaborativt, eller Hur man pratar som en tjej och gillar det

"Lajvare gillar körsång och BDSM"

Samtycke: om gåvor och gummiband