Det sociala nätverket

Jag gillar verkligen Facebook.

Facebook som förenar människor som aldrig skulle hålla kontakten med varandra annars. Facebook som alla känner sådan hatkärlek till. Användarna som aldrig lyckas skilja Facebook från sin användarbas. Ungefär som med Flashback då. Facebook som ofta får agera syndabock när folk vill gnälla över mänsklighetens förfall.
Facebook som stjäl dina personuppgifter och bilder. Facebook som har störst penis på internet.

Facebook där folk lägger upp långa inlägg om hur mycket de hatar just Facebook. Som den här länken som kom upp på min wall idag, där folk tycker att sidan är hatisk och cynisk eftersom ingen tar ett självmordsbrev i statusen på allvar. Alex Schulman skulle inte ringa någon av sina miljoner facebookvänner om han var ledsen. Jag har min mamma på Facebook.

Facebook som blivit en naturlig del av våra relationer. Man är inte ihop på riktigt om det inte står på Facebook. På lågstadiet frågade man chans, idag frågar man om någon vill bli komplicerad med en. Som jag använder för att se vad som händer med mina högstadieklasskamrater, som jag aldrig skulle pratat med annars. Som släktens dödsbud går genom, och som förmedlar vilka av mina släktingar som blivit med barn på sistone.

Facebook som oavsett vad man gör på det blir föremål för gnäll. Socialiserar man genom det har man för lite riktigt liv, eller är diskriminerande mot alla sega människor som fortfarande vägrar skaffa en användare av en eller annan, ofta ganska dålig, anledning. Spelar man spelen så slösar man tid istället. Uppdaterar man för lite är man tråkig och uppdaterar man för mycket har man ingen integritet. Facebook som är ett sådant hatkärleksobjekt att jag önskar att sidan var typ ett kramdjur, som jag kunde ta upp och kela lite med och säga att det blir bättre, du vet att du är finast egentligen.

För det är ganska fint, det är det faktiskt. Annars skulle ni som gnäller mest på sidan förmodligen inte göra det just där.

Kommentarer

Har försvarat FB i nederkanten af min blogg HGL's FB Writings.

Den bloggen - inclusive nederkanten - återger hvad jag tidiagre publicerat på FB, om det intet är rent privat eller jag ligger efter.
aliciasivert sa…
"På lågstadiet frågade man chans, idag frågar man om någon vill bli komplicerad med en."

var det bästa jag läst på säkert hela kvällen!

Populära inlägg i den här bloggen

"Jag använder inte ord som partner, men..."

Tvångskvinnligt. Om bisexualitet och relationer med män.

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till