v6 - Offentlighetsminnen

Veckans tema på Vecka 6 är alltså "Offentligt"

2005. Röda linjen, Stockholms tunnelbana. Jag och A börjar hångla på vägen till centralen. Inte för att vi är kära eller söta eller någonting, vi tycker mest att det är roligt att hångla. Vi är femton och har ingenting emot att synas och höras i vanliga fall heller. Snubben mitt emot tittar nyfiket. När vi säger hejdå för att jag ska kliva av på Centralen säger han plötsligt "är ni sådana där flator?". Jag svarar inte, reser mig och går till dörrarna. Han följer efter. "Är ni sådana där flator?"

2009. Amsterdam, Nederländerna. Jag och J är på väg genom stan när en främmande man börjar prata med oss och frågar vart vi ska. Vi uppger en viss marknad och han erbjuder sig att guida oss dit. Vi påpekar att vi redan hittar, men han ihärdar och börjar gå med oss, är allmänt slemmig och flörtig. J tycker att han är obehaglig och tar min hand. Han ser intresserad ut:
"Are you lesbians?"
"Eh... yes! Very lesbian lesbians! We're together" (underförstått: vi är inte intresserade)
"Oh! Which one of you is dominant in the sex?"

2010. Långholmen, Stockholm. Jag och K har köpt med oss picknick och satt oss på en av klipporna på Långholmen. Vi pratar, eftersom vi är själva småpussas vi. Plötsligt sätter sig ett gäng snubbar på klippan mitt emot. Alltså inte med oss, men tillräckligt nära för att jag plötsligt inte ska vilja kyssas längre. Risken att de ska uppmärksamma det, känna sig stötta eller ropa någonting är ingenting jag vill ta. Vi har ju bara picknick!

2011. Norrmalm, Stockholm. Jag och R har tagit en fika och slagit oss ned på en parkbänk i centrala Stockholm. Promenera hand i hand kan vi göra, eftersom ingen överlag verkar reagera när tjejer gör det. Jag känner mig löjlig som blivit lite reserverad och rädd för att bli konfronterad med det om jag hånglar offentligt. Någon stolthet får man väl ha? Rädsla är väl dåligt? Jag delger den oron, lätt indignerat för R, vi fnittar lite åt den och börjar småhångla.
Och självklart, ett par minuter senare, hör man en tonårskille vråla över hela parken:
"Schysst, får man va med eller?!"

Kommentarer

ARRRRRRG. jag blir ARG!
Anneli sa…
Jag med, ibland. Eller lite matt eller skrattar åt det. Men förjäkla dumt är det ju. Är dock nöjd med hur poletten trillade ner och jag insåg att jag faktiskt kunde skriva ur det här perspektivet ^^

Populära inlägg i den här bloggen

"Jag använder inte ord som partner, men..."

Tvångskvinnligt. Om bisexualitet och relationer med män.

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till