Det är ju gott med varmkorv alltså

När jag blev vegetarian (våren 2009) insåg jag ganska fort att det jag saknade mest från min tid som köttis inte var god biff med klyftpotatis eller någonting i den stilen, utan att kunna drälla in i en random kiosk och köpa en varmkorv när jag var lite småhungrig. Ganska många vegetarianer jag pratat med har sagt liknande grejer. Det där att kunna göra som alla sina vänner och handla en korv eller burgare sena kvällar på stan liksom.

Sedan insåg jag att rätt många av Stockholms korvkiosker säljer sojakorv och hade ett par sådana där moment av att känna sig härligt normal. Sen blev jag vegan och insåg att de flesta korvkiosker säljer Hälsans köks sojakorv, och den är det ägg i. Och har sedan dess åter igen varit lite sådär gnällig över att inte kunna käka korv som alla andra.


För typ ett år sedan körde Pressbyrån den här *host* väldigt roliga reklamkampanjen för sina korvar. Rätt många vegetarianer uppfattade den som smaklös och hånfull. Några gjorde en konstruktiv sak och hörde av sig till Pressbyrån för att förklara att vi också gillar korv, men att banan i bröd är ett grymt dåligt alternativ. Och de började testköra vegansk korv i några butiker. Och det sålde bra!

Nomnom korv. Det enda lite otäcka med den är att den ser obehagligt
mycket ut som, och smakar som, vanlig korv. Jag känner mig lite illa till mods vid
tanken på att det för förbipasserande ser ut som att jag går runt och äter dött djur.
Så nu kan jag plötsligt vara sådär normal och köpa korv på stan igen. I alla fall i ett gäng utvalda butiker (listan finns här). Så det gjorde jag idag, och det var jättegott! Nöjd vegan är nöjd.

Kommentarer

Emil Hietanen sa…
Har testat banan i bröd, med senap och ketchup. Smakade bra!
Anneli sa…
Haha, nu måste ju jag också prova det.
HGL sa…
Emil: skalade du den först?

Anneli: antar att Pressbyrån intet behöfver ha varit enbart hånfull.

Fins en poäng i att veganer också kunna känna sig normala genom att köpa banan när de äro småhungriga.

Kan väldigt mycket vara poängen i o m att Pressbyrån factiskt intet är en korfkiosk af ngt slag men sälger bananer.
Anneli sa…
Men H-G, banan är på inget sätt jämförbart med varmkorv. Det är klart att man kan köpa en banan när man är lite hungrig, men det är ju en helt annan grej att köpa en korv.

Och alltså, Pressbyrån säljer minst lika mycket korv som bananer.
???

I Malmö har jag ofta stött på korfkiosker BREDVID Pressbyrån.

Jag hoppas du skojar.

Sälger man tidningar och serietidningar och böcker, skall man antingen intet sälga mat als, eller så torr eller välförpackad: banan, äpple, choklad-i-paket, dryck-på-flaska - redan plockgodis kan bli gränce-fall om man includerar sockerstrött (d v s lakritsspiraler äro inget problem).

Men varmkorf! Hujedamej!
Och äfven från tiden jag gick på SSHL har jag inget minne af varmkorf på just Pressbyrån!
Anneli sa…
Då är det nog ett bra tag sedan du besökte en Pressbyrå, för nästan varenda en säljer varm korv. Jag förstår inte varför det skulle vara olämpligt, det är ju trevligt med mellanmål.

Att säga att Pressbyrån säljer böcker är nog däremot en liten överdrift. De brukar ha ett pocketställ någonstans, men de är mer specialiserade på mellanmål än på lektyr, vad namnet än antyder.
Ett bra tag sen ... jo. Uppdaterade mig just:

Pressbyråns Convenience Store - jag vägrar skrifva kiosk! - i Stockholm, Centralstationen

När jag sade böcker menade jag just pocket. Om man nu intet klassar serie-böcker som böcker (Tintin-album, typ).

Campagnen kan dock ha utgjort ngn slags nostalgie för äldre tider, eller det kan finnas qvar äldre versioner.

Dock hade MAS Pressbyrå-kiosk 1976 äfven functionen cafeteria. Redan.
Jag vet att Areta i Frankrike sälger caffe, wienerbröd af odansk typ, färdigförpackad sandwich o s v - men då är det bredvid tidningsställena och bokställena, ingen senap involveras, socker erbjuds i strösocker i papperssäck, alt flottigt tar personalen med tång i ena handen för att servera med papperspåse i andra handen. Ingen risk att flotta ned pressen. Men att sälga korf deri? ...

Notera att de ha ett vidare sortiment af pocket. Ibland är det filosofiska ting, ibland är det - eller var det tidigare - Le livre dont vous êtes le héro - den jag köpte var intet Livinstone, utan en fransman och handlade om Theseus.
Sade jag Areta? Jag menar Relay.com
Antar att det andra företaget är caffe-automaterna.

Populära inlägg i den här bloggen

Gästblogg: Hur man fördelar talutrymme kollaborativt, eller Hur man pratar som en tjej och gillar det

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till

"Lajvare gillar körsång och BDSM"