Barmklädet - den färdiga versionen

I förra veckan sydde jag äntligen klart barmklädet som jag konstruerade i januari. I det inlägget finns konstruktion och principskiss. Jag sydde det av tunt, vitt linne från Svarta Katten, och fodrade kuporna med ett lager grövre linne. Jag tycker inte att det känns så obehagligt att ha grovt linne mot brösten (det märks ingen skillnad), men det resulterade i att kuporna nästan står för sig själva, och faktiskt stadgar upp lite.  
Det enda störande var att jag fick sitta och sy samtliga bystveck två gånger, en för yttertyget och en för fodret. Tolv bystveck blev det! Tre per kupa.


Knäppning framtill med tre små knappar. Jag misstänker att jag kommer att få förstärka knapphålen efterhand, för det blir ganska stor belastning på dem.

 Konstruktionen ser lite väl urringad ut men är förvånansvärt stabil. Dessvärre måttade jag hela konstruktionen efter det av mina bröst som är lite mindre än det andra, så helt perfekt passform är det inte. Nästa gång ska jag vara noggrann och måtta brösten vart för sig. Gör det!

De håller upp och ut en del och det blev en ganska rolig, toppig form. Ovanifrån ser bysten nästan fyrkantig ut. Och baksidan ser ut som en vanlig sporttopp, vilket känns väldigt stabilt och gör att jag kan hoppa runt, röra armarna helt fritt och ändå hålls alltihopa på plats.Jättestor skillnad utanpå en kjortel blir det inte, men lite. Det här är kjortel med barmkläde under.


Och det här är kjortel utan någonting under.

Jämfört med bilderna på kjortel + modern bh som jag tog igår är resultatet inte riktigt tillfredsställande. I övrigt, sett till hur stabilt det faktiskt blev (brösten ramlar inte ut!) känner jag mig väldigt nöjd.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Jag använder inte ord som partner, men..."

Tvångskvinnligt. Om bisexualitet och relationer med män.

Om att fråga om samtycke och vara lätt att säga nej till