Sextips för jämställda heteromän

I dag i Varför apor aldrig bär rosa klänning startade någon en intressant tråd och efterlyste tips riktade till män för mer jämställt heterosex. Så jag skrev ett par poster. Sedan ville folk utanför gruppen läsa, så jag tänkte att då gör jag ett blogginlägg. Så här är det:

Tips till män för att ha ett mer jämställt hetero-sexliv

 • Var lyhörd! Det är lätt att få normbilden av att män ska styra upp sexet och ta allt initiativ och bara kunna allt medan kvinnor tar emot - men det blir bättre sex om ni tillsammans bestämmer vad ni vill göra. Minskar prestationshets för dig, mer njutning för henne, och en bättre sexupplevelse för båda.
 • Lyssna efter ja-signaler: kvinnor som har det skönt i sängen visar det genom ja-signaler, t.ex stön, att trycka sig närmare eller visa var du ska ha händerna, att göra ljud eller att säga "mm, skönt". Om du inte uppfattar ja-signaler, avbryt det du gör och kolla läget.
 • Var prestigelös - lägg inte status i att du ska leverera massa sex. Lyssna inte på tips om hur länge tjejer vill bli påsatta eller hur man smeker dem bäst. Alla fittor reagerar lite olika, så det bästa är att bara lyssna på tjejen du ligger med just nu om vad hon gillar. Vissa vill bli smekta jättemjukt, andra lite hårdare. Det som funkade bra på ditt ex fungerar inte nödvändigtvis på tjejen du ligger med nu. Se det inte som en törn i din stolthet om du inte gissat exakt rätt. Bli inte sårad när tjejen du ligger med säger "inte där" eller "nej"
 • Om du tycker att samtyckessignaler och vad hon gillar är svårt att tyda - ta det verbalt. Fråga "hur ska jag göra det skönt för dig?" och "gillar du det här?". "Vill du bli slickad?", "Får jag massera dig?". Bygg upp förtroende där ni kan kommunicera under sex.
 • Hetsa inte på - om hon slutar med ja-signaler eller låter tveksam, backa. Tjata aldrig. Många tjejer har erfarenheter som gör att de inte litar på att killar tar deras nej. Visa att du inte är en sån kille. Lägg stolthet i att det ska vara lätt att säga nej till dig. Försök aldrig opta eller manipulera henne att ha sex.
 • Campsite rule - lämna alltid din sexpartner i bättre skick än när du träffade hen. Det har jag bloggat om i mer detalj förut.
   
 • Extra viktigt vid engångsligg att iaktta campsite rule. En typisk röv-grej är att börja behandla kvinnor du legat med som luft eller som horor efter att du fått ligga med dem. Få henne aldrig att ångra att hon låg med dig. Ett bra engångsligg är kul före, under och efter ligget och ska kommas ihåg som att det var trevligt. Även om du inte vill ha ett förhållande.
 • Var öppen för att göra många olika saker. Ganska många tips som andra gav i tråden var "undvik penetration". Jag vägrar ganska konsekvent att kalla olika sexpraktiker för mer eller mindre jämställda per se, men skriver gärna upp på att det finns många fler saker man kan göra sexuellt än penetration. Vissa saker tycker du är skönare, vissa saker tycker hon är skönare. Mixa, så att det blir skönt för alla!
 • Öva på att ge respons! Ett klassiskt könsrollsmönster i sängen är att män ska vara aktiva och prestera medan kvinnor ska vara passiva och reagera. Att reagera på vad någon annan gör är också en skill som kräver övning och kommunikation. Jag har träffat rätt många killar som låter likadant när någonting är litegrann-skönt och när någonting är herrejävlar-jag-kommer-nu-skönt. Öva på att ge respons, verbalt och med ljud, för att visa när du gillar någonting. 

Vad har ni för tips för jämställt sex?
Till heteros? Till homos och bin? Till män? Till kvinnor? Till alla?

Kommentarer

jukkatilli sa…
Jag gillar det du skriver!

Populära inlägg i den här bloggen

Samtycke: om gåvor och gummiband

"Lajvare gillar körsång och BDSM"

Gästblogg: Hur man fördelar talutrymme kollaborativt, eller Hur man pratar som en tjej och gillar det