Prolog 2019: Samtalsklimat och andra dynamiker

Prolog 2019 är avklarat, och med det är det dags för det årliga inlägget där jag lägger upp dokumentationen av vad jag arrangerat på konventet.

I år så blev det workshopen Prata som en tjej och gilla det. Utgångspunkten är det här gamla gästblogginlägget som Karl skrev 2013 om olika samtalsstilar och turtagningsregler för dem, efter en diskussion vi hade på väg hem från ett midsommarfirande.

Sedan blev jag inspirerad efter lajvet Reborn i höstas och bestämde mig för att göra en workshop.
Här finns en Google Presentation med min genomgång, och här är en länk till de praktiska övningarna. I vanlig ordning tycker jag att det är jätteroligt om det sprids, ni provar övningar etc, men hänvisa gärna till mig. Och i vanlig ordning gillar jag att få återkoppling på grejer jag gör.

Utöver det har jag lekt mycket med förar- och följardynamiker. Dels satte jag och Julia Greip upp punkten Blindfold blues, där vi inspirerades skamlöst av Andreas von Knoblochs Secret Blues Party på Knudepunkt för ett par veckor sedan. Så genialt, så spännande, så enkelt. En spellista med sweet, sweet blues. Följarna har ögonbindel. Rolig kontaktimprovisation, spännande dansupplevelse, sensuellt med kinky undertoner eller bara avslappnande och skönt flyt. Det här behövde vi ta till Prolog.

Och så har jag spelat lajvet Spellbound av danska Maria och Jeppe Bergmann-Hamming. Kan vara det häftigaste lajv jag spelat i en blackbox. Ingen får prata, hälften spelar underjordiska väsen i läskiga masker så att all mimik försvinner, hälften bergtagna människor. Nordisk folktro, suggestiv musik. Vad säger de om att äta mat du får av trollen? All kommunikation är dans och kroppsspråk. Resultatet: magiskt, extatiskt, abstrakt, djupt fascinerande.

Bra Prolog i år. Jag är hemskt nöjd.

Kommentarer

Barbarella sa…
Mycket interessant och även viss igenkänning. Jag är mångårig lajvare, men åker t.ex. inte på lajvkonvent som KP eller Prolog för att jag inte känner mig som en del av ”den fria polyamorösa klubben”. Som gift mamma med en konservativ man som inte ens har detta i sitt ordförråd utan att sänka rösten till en viskning, känner jag mig totalt utanför miljön. Och utan hans konsent kan ju inte jag börja experimentera. Fins det plats för oss A4? Det känns inte riktigt så.
Anneli sa…
Jag lovar att det är fler på Prolog och KP som är gifta, föräldrar och mono. Däremot kanske vi som inte är det låter lite mycket, eller bara att det är ovant att vara "A4" (roligt uttryck, jag gillar't!) och känna sig så utanför normen. Så känner jag liksom varje gång jag försöker prata relationer på typ.. jobbet :)

Populära inlägg i den här bloggen

Gästblogg: Hur man fördelar talutrymme kollaborativt, eller Hur man pratar som en tjej och gillar det

"Lajvare gillar körsång och BDSM"

Samtycke: om gåvor och gummiband