Om Anneli


Hej, jag heter Anneli, och det här är min blogg. Den handlar om ungefär allt jag är intresserad av, om än med en övervikt mot språk, tillgänglighet och genusfrågor. För sådant tycker jag är viktigt.


När jag började den här bloggen ville jag mest ha ett ställe att slänga ur mig alla tankar på. Alla de där tankarna som är lite mer utvecklade och omspännande än vad jag åt till frukost idag och vilken färg mina nya strumpor har. Så jag började blogga om mitt liv, min värld och hur jag såg på saker. Då var jag 18 år, var mitt uppe i studentpaniken, och döpte bloggen till Jeu de rôles för att verkligheten kändes som ett rollspel. Det fanns så många sociala roller och platser man skulle fylla.

Nu är jag snart trettio. Jag har pluggat på högskola i massor av år och lärt mig att åskådningen jag företrädde när jag var arton kallas socialkonstruktivism och betonar att verkligheten i allra högsta grad består av sociala konstruktioner, normer och värderingar. Alltså sådant där som jag fortfarande tycker att det är skitspännande att skriva om. Så där hamnar ofta min blogg. Det blir mycket feminism, en del relationsfilosoferande, lite hbtq, och tillgänglighet och sådär.

Annars då? Vem är jag? Jag är lajvare och gymnasielärare. Jag är dålig på att skriva vad jag är bra på, men bra på att skriva vad jag tycker om saker. Jag har ett omättligt kreativt behov som tar sig olika uttryck - ibland syr jag, eller målar, eller skriver, eller arrangerar lajv, eller trär armband, eller spelar musik. Så länge jag har någonting i händerna så är jag nöjd. Här på bloggen hamnar en del av mina kreativa projekt, medan andra stannar hemma i byrålådan.

Jag gillar intellektuell stimulans och stora tyllkjolar (jag har hur mycket kläder som helst men är usel på att städa). Och så gillar jag kaffe, veganmat, inredning som går i rött och glittrar och klara färger att vila ögonen på. Kreativiteter. Duktiga lärare. Pedagogik. Teckenspråk. Små vardagsknep för att verka husligare och bättre på att komma ihåg siffror än man egentligen är. Verklighetsflykter. Konsthantverk. Lajv. Människor som bryr sig om saker.

Det har dock hänt en del med sociala media sedan jag startade den här bloggen. Jag skriver ibland, men ser aldrig kommentarer. Så om du vill nå mig, om ett blogginlägg eller någonting annat, är friedneranneli (a) gmail.com ett säkrare kort.

Kommentarer

Peder sa…
Hej Anneli,
är det du som har skrivit detta?
http://jeu-de-roles.blogspot.se/2013/06/gastblogg-hur-man-fordelar-talutrymme.html?m=1
Helt briljant, tycker jag!
Jag är musiker (sångare, kompositör) och håller på att utveckla olika utbildningskoncept. Bland annat leder jag workshops för idé-utveckling i grupp. Jag har letat efter ett verktyg som på ett lekfullt sätt skulle kunna hantera genus-skillnader i brainstorming sessions. "Hur man fördelar talutrymme" - lysande!! Om du vill får du gärna skicka ett email till mig på peder AT realgroup.se

m v h

Peder Karlsson

Populära inlägg i den här bloggen

Gästblogg: Hur man fördelar talutrymme kollaborativt, eller Hur man pratar som en tjej och gillar det

"Lajvare gillar körsång och BDSM"

Samtycke: om gåvor och gummiband